Ο λογαριασμός μου

είσοδος | εγγραφή

Παραγγελίες Ερωτήματα Εντοπισμός Δεμάτων

2521024688

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ 07.00-22.00

Ο λογαριασμός μου

είσοδος | εγγραφή

Χαβιάρι, πηγή ζωής ακόμα και για το δέρμα μας

Σκεφτήκατε ποτέ ότι ένα από τα πιο πολύτιμα εδέσματα της παγκόσμιας γαστρονομίας θα μπορούσε να αποτελεί συστατικό των καλλυντικών σας; Κι όμως, χάρη στα πρωτοποριακά σκευάσματα κοσμετολογίας μπορείτε πλέον να απολαύσετε σε καθημερινή βάση τα οφέλη του «μαύρου μαργαριταριού»,  όχι μόνο στην μαγειρική σας ή σαν συμπλήρωμα διατροφής. Ο λόγος φυσικά για «διατροφικά καλλυντικά» με βάση το μαύρο χαβιάρι. Πρωτού δούμε αν μια κρέμα με χαβιάρι ή ακόμα και ένας ορός με χαβιάρι αξίζουν να είναι η πρώτη σας επιλογή, ας δούμε τι ακριβώς είναι το χαβιάρι και πως λειτουργεί. 

Μαύρο Χαβιάρι (Φωτογραφία από την Wikipedia Commons)

Η προέλευσή του

Ως μαύρο χαβιάρι χαρακτηρίζουμε τα αυγά του οξυρρύγχου, ενός είδος ψαριού της Μαύρης Θάλασσας, τα οποία διατηρούνται σε αλάτι. Το σχήμα των αυγών αλλά και το υψηλό του κόστος έδωσε στο μάυρο χαβιάρι το εναλλακτικό όνομα “μαύρο μαργαριτάρι”.

 

Σύμβολο Πλούτου και Κύρους

Ήδη από την αρχαιότητα, το χαβιάρι χαρακτηρίζεται ως μία από τις πιο ιδιαίτερες και αγαπητές λιχουδιές, ειδικά στην ευρύτερη περιοχή της Κασπίας Θάλασσας.

Τα αυγά του, σπάνιου στις μέρες μας, ελεύθερου οξύρρυγχου, ενός ψαριού της Μαύρης Θάλασσας, λέγεται πως παράγουν το καλύτερης ποιότητας χαβιάρι. Η υπεραλίευση του οξυρρύγχου δυστυχώς είχε ως αποτέλεσμα την μείωση του πληθυσμού του είδους. Ακόμη ο χρόνος που απαιτείται για την εξαγωγή των αυγών είναι σχετικά μεγάλος. Αυτοί είναι οι δύο κυριότεροι παράγοντες που συμβάλλουν στην σπανιότητα και κατ’επέκταση στο αυξημένο κόστος του χαβιαριού και τον χαρακτηρισμό του ως προϊόν πολυτελείας.

Το 1983 το χαβιάρι ξεκίνησε να εμφανίζεται στα καλλυντικά.  Βασισμένη σε μια έρευνα της κ. Erika Bauer απέδειξε την ευεργετική δράση του χαβιαριού στην κυτταρική αναγέννηση κυρίως χάρη στη μεγάλη συγκέντρωση της ουσίας βιτελίνη. Παράλληλα η Bauer παρατήρησε πως η  όψη των ψαράδων της Κασπίας που ήταν με δυσανάλογα λίγες ρυτίδες για την ηλικία τους, αν και ήταν συνέχεια στον ήλιο. Έτσι μέσα από την εταιρεία της, την Dalton Cosmetics αποφάσισε να φτιάξει μια σειρά από κρέμες με βάση το χαβιάρι. Η σύνθεση ήταν βασισμένη στα αυγά του οξύρρυγχου και επιπρόσθετα περιείχε και μύδια, στρείδια, κοχύλια, φύκια και πλαγκτόν. 

Σήμερα από την California Caviar Company έχουν αναπτυχθεί τεχνικές που επιτρέπουν να αφαιρείται το χαβιάρι από το σώμα το οξυρρύγχου χωρίς αυτός να θανατώνεται, μέσω μαλάξεων, μια τεχνική που αναπτύχθηκε από την Γερμανίδα Βιολόγο Angela Kohler. Γίνονται προσπάθειες να καθιερωθεί αυτή η τεχνική και να διαδωθεί σε όλο τον κόσμο.

Τι περιέχει – Πως δρα το χαβιάρι

Το χαβιάρι είναι βασικά το έμβρυο μιας νέας ζωής. Αποτελείται ωφέλιμες πρωτεΐνες που έχουν την ιδιότητα να ενισχύουν τον κυτταρικό μεταβολισμό και να διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου από τους ινοβλάστες του δέρματος. 

Σε ότι αφορά την υπόλοιπη σύστασή του περιέχει κορεσμένα και πολυακόρεστα λίπη και υδατάνθρακες, μεταξύ άλλων Ωμέγα-3 και Ωμέγα-6 λιπαρά οξέα

Λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό αφού έχει υψηλή περιεκτικότητα σε μεταλλικά στοιχεία (κυρίως κάλιο, νάτριο, ασβέστιο, σίδηρο και φώσφορο) που ενισχύουν τη δομή των κυτταρικών μεμβρανών προστατεύοντας το εσωτερικό των κυττάρων από το λεγόμενο οξειδωτικό στρες. Επιπλέον περιέχει βιταμίνες Α, Ε, D και F.

Μία από τις κύριες πρωτεΐνες του εκχυλίσματος από το χαβιάρι είναι η βιτελλίνη. Πήρε το όνομά της από τη λατινική λέξη <vita> που σημαίνει Ζωή. Η πρωτεΐνη αυτή ενώνεται με πολυάριθμα φωσφολιπίδια, τα οποία υποβοηθούν τη διείσδυση των δραστικών συστατικών στην επιδερμίδα, αποκαθιστούν τη λειτουργία του δερματικού φραγμού. Έτσι μειώνεται η διαδερμική απώλεια νερού και η επιδερμίδα παραμένει ενυδατωμένη.

Συνοψίζοντας παραπάνω καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι το χαβιάρι ως συστατικό σε κάποιο δερμοκαλλυντικό προϊόν :

  1. Ενυδατώνει την επιδερμίδα, την θρέφει και την βοηθά να αναγγενηθεί
  2. Βοηθά στην αύξηση της ταχύτητας παραγωγής κολλαγόνου
  3. Αναπληρώνει τον όγκο της επιδερμίδας, ενισχύει την ελαστικότητά της και επαναφέρει τον τόνο της σε φυσιολογικά επίπεδα
  4. Προσφέρει αντιοξειδωτική προστασία
  5. Έχει γενικότερη αντιγηραντική δράση

Επιλέγοντας τον σωστό συνδυασμό δερμοκαλλυντικών με χαβιάρι

Από τις ποιοτικότερες σειρές καλλυντικών με χαβιάρι που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά σήμερα είναι η σειρά Caviar της AgPharm. Περιλαμβάνει την ολοήμερα κρέμα προσώπου με χαβιάρι την κρέμα ματιών με χαβιάρι και τον ορό πορσώπου με χαβιάρι.

Συνδυάστε την Κρέμα ημέρας για το πρόσωπο και τον λαιμό με εκχύλισμα από χαβιάρι και έλαιο macadamia με την κρέμα ματιών εντατικής περιποίησης με χαβιάρι και υαλουρονικό οξύ. Η πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα και δραστικά συστατικά δομή των δύο προϊόντων περιποίησης της agPharm θρέφουν την επιδερμίδα σας, συμβάλλουν στην
καθημερινή ενυδάτωση, σύσφιξη και λάμψη της, καθώς και στον περιορισμό των ρυτίδων, με έμφαση στην περιοχή γύρω από τα μάτια.  Το συγκέρασμα του με ουσίες όπως το έλαιο macadamia, η aloe vera, το υαλουρονικό οξύ, και η πανθενόλη, δημιουργεί μια σύνθεση πολλαπλές ευεργετικές για το δέρμα σας δράσεις.

Για τους πιο απαιτητικούς, προτείνονται οι αμπούλες Caviar Serum της serum line της agPharm για λάμψη και βελούδινη υφή. Ο συνδυασμός των προϊόντων προσφέρει σφριγηλότητα, πλούσια και άμεση ενυδάτωση, ανόρθωση, φωτεινότητα και τέλεια όψη για κάθε τύπο δέρματος.

Επιλέγοντας τα καλλυντικά της agPharm με εκχύλισμα από χαβιάρι χαρίζετε στην ταλαιπωρημένη επιδερμίδα σας την καθημερινή δόση πολυτέλειας που της αξίζει. Η κομψή εμφάνιση των προϊόντων αγκαλιάζει αρμονικά το περιεχόμενό τους. Η προσιτή τους τιμή σε σχέση με αυτό που προσφέρουν διευκολύνει την καθημερινή τους χρήση. 


0